הנאה ממעשה שבת שנעשה על ידי חילוני מחלל שבת

שאלה:

לרב או הרבנים שלום.
מה פסיקתו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל וגם דעתו של הרב יצחק יוסף שליט"א לגבי הנאה ממעשה של יהודי מומר (חילוני) האם צריך לחכות בכדי שיעשו במוצ"ש או לא ? הן במלאכות דאורייתא והן מדרבנן.

תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

בילקוט יוסף סי' שיח סעי' ו הקל בזה גם ביהודי מחלל שבת בפרהסיה שאם עשה מלאכה באופן אקראי אפילו במזיד מותר ליהודים ליהנות מהמלאכה מיד [ודלא כדעת המחמירים בזה ראה פרי מגדים בתחילת סי' שיח], אמנם אם הוא עושה זאת בקביעות וכגון שכך מלאכתו [מסעדה שמבשלים בה בשבת] אסר ליהנות ממעשיו לעולם, משום מי שנעשה בשבילו ומשום מסייע לדבר עבירה.