שליח לקנות פיצה וקיבל בחינם,למי שייכים המעות

שאלה:

מה הדין חבר הביא לי כסך לקנות לו פיצה ושבאתי לקנות היה משהוא שמכיר אותי והביא לי את הפיצה חינם, האם אני צריך להחזיר את הכסף לחבר שנתן לי שאני יקנה עבורו, או שמא אני יכול לקחת את הכסף עבורי.

תשובה:

שלום וברכה,

מתנת הפיצה היינה לשניכם, ועל כן המעות שייכים לשניכם – חצי לבעל המעות חצי לשליח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קפג ס"ו לגבי שליח שקנה במעות המשלח, וקיבל תוספת בגלל השליח [והתוספת לא הייתה ניתנת לכל אדם], שהדין שחולקים בתוספת – השליח והמשלח. לרי"ף הטעם שמעות המשלח, עם ידידות של שליח גרמו למתנה, ולכן חולקים בה. ולרש"י משום שספק למי שייך המתנה ולכן חולקים. וכאן המתנה ניתנה בגלל השליח שהוא חבר, וגם בגלל המשלח ששלח לקנות, ולכן דינם שחולקים.