אכילה בשוק – מנגלים ביום העצמאות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אפשר לקבל מקורות וחומר לגבי אכילה בפארקים למשל ביום העצמאות?
האם אכילה בשוק שהאדם פסול לעדות זה ממש פסול שהרי מה נעשה עם המון חרדים שהולכים לפארקים וכול מיני מקומות ואוכלים שם?
תדוה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בספר שלום יעקב להגאון ר יעקב חיים סופר שליט״א כתב (פרק כה) ששמע מהגאון רבי בן ציון אבא שאול זצ״ל שפסק על אותם אלו שאוכלים בחוץ במסעדות הנמצאות ברחוב ושאת השולחנות מניחים בחוץ ברחוב ממש דשפיר דמי ולא חשיב שאוכל בשוק וממילא אינם נפסלים לעדות וע״ש ראייתו ממעשרות פ״ג מ”ה.

הרעיון הבסיסי להקל בזה, הוא שהכל נקבע לפי מנהג הבריות, ומה שנחשב כמכובד, אין בו בעיה. לכן גם בפארקים, כשמשפחה יושבת בצורה עדינה וצנועה ואוכלת על הדשא אין בכך בעיה, לאכול באמצע הרחוב או בצורה גסה, לבוש שאינו הגון ונפנופים מיוזעים תוך צעקות וקריאות הנשמעות בכל הגן… זה כבר קצת נראה בכלל "דומה לכלב".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    1. האם הספר שלום יעקב הוא ספר חדש? מעניין לקרוא בו…
    2. האם דין פסול לעדות קיים כאשר אותו אדם אוכל ממש באמצע הרחוב?
    תודה