צורכי רבים

שאלה:

שלום רב
מהו הגדר של היתר (בהלכות שבת) של "צורכי רבים"? מתי מתחיל לבית "רבים"?
האם לדוגמה 3 או 4 אנשים הלומדים בביה"כ נקראים רבים בהגדרת ההלכה?
אשמח עם מקורות בבקשה
תודה!

תשובה:

אני מבין שלא מדובר בענין מספרי גרידא אלא בענין מהותי, כלומר, בית כנסת מעצם מהותו הוא צרכי רבים, אנחנו לא יודעים מי נצרך כרגע בפועל ומי יכנס עוד מעט, זה שימוש הרבים וכך עירוב וכל דבר ציבורי אחר. באופן תיאורטי אותו מספר נהנים יתכן שיהיה הדין שונה בבית הכנסת מבבית.