מצאתי חמץ במקרר של חמי

שאלה:

כשהגעתי בחול המועד לחמתי, למרות שנאמר לי שעשו בבית בדיקת חמץ וגם מכירה לגוי,בדקתי את המוצרים המקרר.
מצאתי עוגת חמץ.
1.האם עברתי איסור בכך שנגעתי בעוגה(רציתי לברר את הרכיבים).
2. מה הייתי אמור לעשות עם העוגה?
3. האם חמי עבר על איסור בכך שהוא הגיע והחזיק את העוגה?

תשובה:

שלום רב,

לא עברת על איסור בכך שנגעת בעוגת החמץ שנמצא במקרר. אבל מה שצריכים לעשות הוא לשרוף את זה מיד.

לשאלתך האם חמיך עבר על איסור. אני מניח שהוא בדק חמץ ועשה מכירת חמץ ופשוט לא שם לב לכך שנשאר במקרר עוגה שהיא חמץ גמור. ולכן לא עבר על איסור בל יראה ובל ימצא, שהרי במכירת חמץ מוכרים את כל החמץ הקיים בבית. אולם אם הוא לא עשה מכירת חמץ והיה בדעתו להשאיר את העוגה כפי שנראה ודאי עבר על איסור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם זה לא סתירה מיניה וביה? אם הוא מכר את כל החמץ – ובשטרות המכירה הרי חוששים למכשולות מסוג זה וכוללים גם "כל חמץ שלא ידוע" – יוצא א"כ שהעוגה איננה שלו ואיו לו רשות לשורפה! כל אשר עליו לעשות הוא להעביר את העוגה למקומות המכורים!

  2. משתדלים שלא לסמוך על המכירה בחמץ ממש, ודאי כאשר מדובר באדם שמשאיר חמץ במקרר לא נשמע שהוא מבין היטב את משמעות ההלכות וממילא גם את משמעות המכירה…

  3. או שהוא אכן לא מוכר חמץ גמור אלא ששכח שקית כלשהיא שהתחבאה אי-שם במעמקי המקרר ועל כך בא הסעיף האמור להצילו מכך וכעת בדיעבד החמץ לא שלו ועליו להעבירו למקום סגור כדין חמץ של נכרי ביד ישראל ובודאי שלא לשרפו (זאת ההוראה שהבנתי משיטוטים באתרא קדישא הדין)