ספרי הלכה של רבנים שאינם מקבלים את הוראות הפוסקים

שאלה:

שלום רב.
1. האם יש איסור / בעיה ללמוד ספר (רמבם מבואר) של הרב עדין שטיינזלץ ?
2. האם יש איסור ללמוד בספרים (רמבם מבואר) של מכון משנה תורה
שנראה על פניו שהם תומכים בכניסה להר הבית וגם מסבירים באחד מחלקי הספר איך לעשות זאת ?

תשובה:

שלום וברכה

קטונתי מלהביע דעתי על ספר זה או אחר, ידוע שמרן הרב ש"ך התנגד מאוד לספריו של הרב שטיינזלץ משום שראה שם התייחסויות ותיאורים של גדולי התנאים באופנים שאינם הולמים, לא חסר היום ספרים מבוארים ללמוד מהם.

יש להתרחק מספרי כל מי שאינו מקבל את פסקם של כל גדולי הדורות באחרונים, אשכנזים ספרדים של הציבור החרדי ושל הציבור הדתי לאומי, מועצת הרבנות הראשית לדורותיה ועוד, שאסרו כולם להכנס להר הבית בזמנינו מכמה טעמים. העושה כן רומס ברגל גאווה את פסקם המוחלט של כל אלו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה שכתבתם לענין הר הבית שרומס ברגל גאוה זה גם על מי שפוסק לפי הרב ליאור או שבלי קשר ואם כן לא שייך לומר שהוא עושה כרבו? תודה רבה