משכיר ששילם תשלומי וועד בית עבור השוכר

שאלה:

שלום וברכה, שאלתי היא כזו, אני שכרתי דירה לפני כשנה מאדם מבוגר ולא כל כך מסודר , יש לציין שזו הייתה דירה מחולקת. בחוזה השכירות מצוין שעלי לשלם את וועד הבית, אך כעבור שנה פניתי לוועד הבית והם אמרו לי ששולם כבר ע"י המשכיר (יש לציין שהשוכרים השניים לא חויבו לשלם וועד בית אלא המשכיר) שאלתי כזו האם אני חייב לשלם לו או ,היות ןוהוא שילם לי חובי שלא מדעתי אני פטור , ואם אני כן חייב האם כשנכנסתי לדירה ובר מראש שולם חצי שנה אולי שם אני פטור לשלם כי בשעת השכירות לא היה חוב? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

הפורע חובו של חברו שלא מדעתו, פטור הלווה לשלם לפורע. ואין הפורע יכול לחזור ולתבוע את הלווה שיפרי לו את החוב שפרע עבורו.

ולכן המשכיר שפרע את החוב שלך לועד הבית מבלי שהודיע לך על כך, הרי אתה פטור מלפרוע לו את חובו.

בהצלחה ופסח כשר ושמח.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קכח ס"א.