מה נקרא כלי שני?

שאלה:

יש לי שאלה על מעין סתירה פנימית בשו"ע.
באו"ח סי' שיח סעיף יב כתב בשו"ע שמותר למזוג חמין לצונן או להיפך אם החמין בכלי שני. וכתב במ"ב סקפ"א 'אפי' המים צוננים מועטין שעדיין היד סולדת בהן אחר התערובות ג"כ שרי כיון שהוא בכלי שני קי"ל דכלי שני אינו מבשל'. משמע שמותר לחמם מים לשיעור יס"ב אם רק החימום הזה נעשה בכלי שני. ווזה סותר למש"כ בשו"ע שם סעיף ג' שאסור לבשל בתולדות האור.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

תולדות האור זה כלי ראשון שאינו על גבי האש, זה לא כלי שני! כך שאין כאן כל סתירה. כלי שחומם על האש והוסר ממנה ואתה מבשל בחומו, נקרא תולדות האור והוא כלי ראשון לכל דבר.

ערב טוב.