תוכנית טלויזיה ששודרה בשבת

שאלה:

האם מותר לצרוך חדשות שהוכנו בשבת.
בבקשה גם מקורות.
תודה,

תשובה:

שלום וברכה

אם כבר חלף הזמן שניתן היה להכין אותם במוצאי שבת ניתן לעיין בהם, בתנאי שאכן ניתן היה לעשותם במוצאי שבת. למשל, התרחשות שצולמה בשבת ולא ניתן היה לצלמה במוצאי שבת, כיון שאירעה בשבת… אסור ליהנות ממנה גם לאחר השבת.

מקורות:

על דין בכדי שיעשו במומר כמו בגוי, ראה פרי מגדים בתחילת סי' שיח, על תמונות שלא ניתן לצלמן במוצאי שבת, כן דעת הגרי"ש אלישיב, והובא בס' ארחות שבת חלק ג עמ' נז.