למה ה' לא מתגלה בכל דור? ולמה אני לא זוכרת מה היה בהר סיני? ואם אני לא מבקשת מה' סימנים אני אף פעם לא אוכל לדעת אם הוא עונה לי לתפילות או מה שאני עושה זה נכון לעשות

תשובה:

עניתי לך על כל זה המון פעמים, באנו לעולם של בחירה, אחרת אין שום תכלית להמצאות שלנו כאן, אם הכל גלוי וידוע אין לנו שכר על מעשינו.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. להם היו תפקידים אחרים ונסיונות אחרים, עובדה שחטאו בעגל לאחר מתן תורה, הרמב"ן מאריך לבאר כיצד זה קרה, ומכל מקום כל אחד לפי דרגתו מזומנים לו נסיונות, ובסופו של דבר חייבת להיות בחירה שווה.