מיעוט דיבור

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי בשיעור של הרב יוסף מזרחי שהוא אמר משהוא כזה שכמו שאומרים שמתחילת חייו של האדם קצוב לו כמה זמן הוא אמור לחיות,ושכל מזונותיו של האדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה,ככה גם כמות המילים שהוא יכול לדבר בחייו קצובה לו.
אמנם בדברי מצווה כמו לדבר בדברי תורה הוא יכול לדבר "ללא הגבלה",אבל בעניינים של דרך ארץ שלא קשורים לתורה יש הגבלה,וכאשר הכמות הזאת נגמרת האדם מת קודם זמנו ויכול להיות מצב כזה שכשמשהוא שנקצב לו לחיות 80 שנה מת בגיל 40 כי הוא היה מדבר יותר מידי שטויות מעבר למה שהיה צריך.
רציתי לשאול קודם אם אתם יודעים מאיפה המקור לזה אם ידוע לכם
ודבר שני מה יהיה הדין לאדם שעבודתו קשורה בנושא של דיבור כמו איש מכירות,זמר וכו כי לכאורה זה בעיה בשבילהם כי זה התפקיד שלהם לדבר הרבה דברי חול כי בלי זה הם לכאורה בבעיה

תשובה:

שלום רב

אינני מכיר מקור לענין כזה. העיקר להיות נורמלי, מעורב בין הבריות, לשוחח עם חברים בטעם טוב במידה ראויה ודיבורים נעימים, והעושה כן לא יכשל בעזרת ה'. וכמובן כל אחד לפי כוחו יעסוק בתורה ולא יבטל זמנו בדברים בטלים, העיקר בלי לחץ וצער.

בהצלחה