רכוש משותף

שאלה:

ליפני כ15 שנים רכשנו לבית הכנסת ספסלים והצענו למתפללים לקנות כסא תמורת 500 שקלים.
השבוע החלפנו את הספסלים ברכישת ספסלים חדשים.
שאלתי האם אנו מחוייבים לקונים הראשונים על החדשים.
להדגיש: בערב יום הכיפורים האחרון מסרתי הודעה שאנו מבקשים להחליף הריפוד לחדש בעלות של 250 שח ליחדה ובקשנו את הרשומים להעביר התשלום בהקדם. אף לא אחד עשה כן. וכאמור כעת רכשנו ספסלים חדשים.
אודה לתשובה בהקדם

תשובה:

שלום

הסמכות של שלושה גבאי בית הכנסת בניהול בית הכנסת היא מכח מינוי הקהל, ואינם רשאים לפעול נגד רצון הקהל  שמינו אותם.

לכן במקרה שרוב הציבור מוחה בכם על החלפת הספסלים ולא רואים בזה צורך, הרי שמן הדין אין אתם רשאים להחליפם על חשבון קופת בית הכנסת. ואם החלפתם בלי רשותם של  קהל המתפללים המחזיקים מכספם את ביהכנ"ס, עליכם לשאת בהוצאה הזאת, ואין אתם רשאים לשלם מקופת בית הכנסת.  (ואין דינכם כאפטרופוס כמ"ש מהר"ם שי"ק חושן משפט  כז)

בברכה