זמן התפילה

שאלה:

כבוד הרב שלום,
האם זה בסדר להתחיל את ברכות השחר והתורה וכן הלאה ב5:30 בבוקר? הרי זה לפני שהאור עולה..
יש לי כמה אופציות:
1. להתפלל הכל רצוף מ5:30 עד סיום כל התפילות (אחרי בנטילת ידיים לצחצח שיניים ולהתלבש)
2. ליטול ידיים לצחצח שיניים להתלבש להתפלל רק ברכות השחר והתורה ב5:30 להתחיל להתארגן לביה״ס כולל להתאפר ואז להמשיך כשאסיים וכבר יעלה האור להמשיך לשחרית קריאת שמע ושמונה עשרה
3. לקום בחמש וחצי, אחרי בנטילת ידיים בבוקר להתארגן לצחצח שיניים להתלבש להתאפר לסדר את השיער ולסיים את כל ההתארגנות שלי ורק לאחר מכן להתחיל להתפלל

תשובה:

שלום וברכה

האופציה שהלישית היא הכי טובה, אבל אם יש חשש שכך בסוף לא ישאר זמן לתפילה… יש להעדיף את האופציה השניה. האופציה הראשונה פחות מומלצת.

שיתקבלו התפילות!