דרשות חז"ל

שאלה:

שלום רב הגמרא במגילה אמרה קימו וקיבלו שנכתבה המגילה ברוהח"ק והרי אפשר לדחות למשל קימו כל ארצות הגוים קיבלו מרדכי ואסתר תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לחז"ל היו אין ספור כללים כיצד לדרוש את הפסוקים, וגם מסורת ברורה בענין זה. המלבי"ם אגב כידוע יצר תרי"ג כללים בהם דרשו חכמים את התורה, וזאת רק מתוך עיון במסקנותיהם ומציאת מכנה משותף! דבר מדהים! כך שאם נדע כיצד מתנהלת המערכת הזו נבין היטב את מסקנותיהם, אבל זה גדול ממידותינו…