ספק ערלה בפירות גוי

שאלה:

ב"ה
לא הייתי מודע אודות דין ערלה אצל הערבים. קניתי מהשוק ענבים ועשיתי מיץ ענבים מלא בקבוקי פלסטיק ושמרתי בפריזר לקידוש לכל שבתות השנה.
כעת רצוני לדעת מה דינם של בקבוקי מיץ אלו? האם יש להם דין ערלה וצריך להשמיד אותם, או יש שיקולים משיקולים שונים… ומה העצה הניתנת בעניין זה?

תשובה:

שלום רב,

כיון שאיסור ערלה נוהג בארץ ישראל גם בשל נכרי, אין הבדל להלכה בין ענבים של יהודי לענבים של גוי. אולם במקרה של ספק יש להתיר מטעם אחר, שהואיל והגוי אינו מצווה על הערלה נמצא שהספק נולד בשעה שהענבים באו לפנינו ולא במקום קביעותם במטע, ובאופן זה כיון שרוב העצים אינם ערלה, ניתן להתיר על סמך הכלל שכל דפריש מרובא פריש ומותר להשתמש בהם.