עד שתהא שלהבת עולה מאליה

שאלה:

שמעתי שיש מעוררים שאין להשאיר את השמש אצל הנר שמדליק במנורה שליותר מדאי זמן, שהרי יש בזה חשש "מדורה", שהרי בזמן ההדלקה הרי יש ב' נרות ביחד, וזה חשיב "מדורה". האם זה נכון להלכה? השאלה מצויה…
[יש לעיין מה הדין אם באמת הוא השאיר את השמש שם אצל הנר לחצי שעה, האם אז עכ"פ יש בזה חשש "מדורה" (משא"כ כאן שמסתכלים על זה כמעשה הדלקה, והרי בדעתו להסיר ידו בעוד כמה שניות, ולא חשיב נר השמש כדבר "אחד" עם הנר)?]

תשובה:

שלום וברכה

להיפך, יש הקפדה להשאיר עד שתהא השלהבת עולה מאליה, וכמו בהדלקת המנורה במקדש, ובכל ספרי החסידות האריכו בזה על פי פנימיות כמשל לאדם, שצריך להלהיב את נשמתו ורוחו עד שתהא עולה מאליה בכיסופין פורצי גבולות וכו' וכו', שהרי נא ה' נשמת אדם. אבל כמובן לאחר ההדלקה יש להסיר, ולא להשאיר אותם סתם יחד, כי זה אבוקה.