מותר לרפא מחלות שבאו מה' יתברך?

שאלה:

האם לקחת משככי כאב מותר כי אם השם נתן כאבים זה כדי לייסר האם מותר לטפל במקרה כזה

תשובה:

שלום רב,

אכן הערה נכונה שכבר עמדה עליה הגמרא בפרק החובל בב"ק, שם אמרו "ורפוא ירפא – מכאן שניתנה רשות לרופא לרפאות". כלומר, אכן לולי שגילתה לנו התורה שמותר לרפא חולי היה ניתן להבין כמוך, אולם התורה מלמדת אותנו שאף החולי הוא נסיון שהקב"ה נותן לנו, לאו דוקא שנשאר חולים אלא אולי כדי שנזדקק לטירדה של התרופות.. עפ"פ מבואר שמותר.

רפואה שלמה ובהצלחה.