שוטר סייר בכביש בשבת וחג

שאלה:

שלום כבוד הרב השאלה שלי היא האם עבודה כסייר בכביש נחשבת כפיקוח נפש בשבת וחג?

תשובה:

שלום וברכה

לא. זו אינה עבודה של פיקוח נפש, פיקוח נפש הוא כאשר אתה יודע שיש אדם במצב סכנת חיים הנזקק לך, אבל אם המטרה היא רק לחפש אולי יש מישהו הנזקק לעזרה, או לחילופין להרתיע אנשים שלא ינהגו בפראות ועלולים להביא אנשים לידי אולי סכנה, זה אסור בהחלט בשבת. על המשטרה להציב מצלמות או כל דבר אחר שיכול להרתיע כמו שוטרים דרוזים, אבל לא לחלל שבת.

בהצלחה רבה.