תוכחה – המשך מאתמול

שאלה:

אם מישהו שומר שבת רואה טלוויזיה ביום חול ועובר על איסורים מהתורה של ראיות אסורות האם אני מחויב להוכיחו אפילו אם אני בטוח שימשיך לראות טלוויזיה? האם יש הבדל אם הוא שוגג או מזיד?

תשובה:

למעשה במחשבה שניה אל תוכיח שום אדם על כלום, גם זה לא יעזור כלל, וגם אתה רק תסתבך עם כל מי שאתה איתו במגע, אל תוכיח שום אדם חילוני על שום דבר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל ראיתי שאם התוכחה לא נשמעת אני פטור רק ברבים אבל ביחיד אני מחויב להוכיחו עד שירצה להכות אותי אז איך יכול להיות שאני פטור? תודה רבה על הסבלנות

  2. עד שיכנו זה גם רק באופן שיש סיכוי, אלא שיש גם סיכוי טוב לקבל מכות… באופן כללי אין הגיון שבחור צעיר בעל תשובה ירוץ בין כל מכריו החילונים או חצי חילונים ויוכיח אותם, זה מתכון להתאבדות, ועל אחריותי אתה פטור מכך.