מים רותחים ממכשיר תמי 4 ישירות לסיר בשרי או חלבי

שאלה:

מכשיר תמי 4 מים חמים.
לפעמים אנחנו מניחים סיר מתחת כדי למלא אותו ישירות במים רותחים.
הסיר לפעמים בשרי ולפעמים חלבי.
הבנתי שזה בעיה
האם צריך להכשיר משהו? מה הבעיה? ומה הדרך לתיקון

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בסיר ריק ונקי, או שיש בו מאכל פרווה זה בסדר [בצל ושאר דברים חריפים בדרך כלל אינם פרווה], אבל אם מדובר בסיר עם מאכלים בשריים וחלביים, אף שמבחינת דין ניצוק כמחובר הוא אינו אוסר בדיעבד, יש לחשוש לאדים העולם מהסיר ומבליעים בו טעם, לכן יש להמנע מכך לחלוטין, ובדיעבד יש לערות מים רותחים מקומקום חשמלי על הברז של התמי 4 כדי להכשירו וכן להעביר מים רותחים בצינורותיו כדרך הוצאת מים ממנו. במקביל אין להשתמש בו 24 שעות למין השני מאז שהשתמש בו למין מסויים, ולהבא אין לערות ממנו ישירות על שום מאכל.