מטרות הרבנות הראשית

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
כרות שפכה ופצוע דכה אסורים לבוא בקהל ישראל ומתחתנים עם גרות לפי מה שהבנתי משאלותי אליכם.
השאלה שלי למה הרבנות לא שולחת לבדיקה רפואית לגברים לוודא שהדבר הזה לא יקרה….?

תשובה:

שלום רב,

ראשית אם אין סיבה לחשוש שהוא כזה, מדוע שנחשוש לכך. אם אנו חוששים לכל דבר אין לדבר סוף.

אבל מעבר לכך, צריכים להבין את מערכת הרבנות הראשית. היא ממש לא נועדה לאכוף את תרי"ג המצוות. ואפילו לו במערכת הנישואין. המטרה היא בעצם למסד מערכת שאנשים יוכלו לסמוך עליהם כאשר הם יבואו להנשא שהכל כשר וישר. כלומר, מעין שירות לציבור הדתי מסורתי ואולי גם החילוני שאיכפת לו שהנישואין שלו יהיו כדת משה. לכן, הם מקפידים שלא יבואו פסולי קהל בברית הנישואין ובכך ילדיהם גם יהיו פסולי קהל וכו' או גויים. וכן הלאה. אבל סוג של איסור הנוגע אך ורק לבני הזוג זה הרבה פחות חשוב למערכת בתי הדין. לדוגמא, אישה שזינתה תוך כדי הנישואין עם מישהו היא אסורה לו – איסור לבועל. לעולם הרבנות אינה בודקת על כל גרושה שבאה להינשא האם היא קיימה איתו יחסי אישות בטרם הגירושין. רק אם זה צף ועולה מיד אז הם לא מניחים להם להנשא. והסיבה לכך היא כנ"ל, איסור זה נוגע אך ורק לבני הזוג. ילדיהם שיוולדו להם מנישואין אלו יהיו כשרים, לכן זה פחות חשוב למערכת הרבנות הראשית ובתי הדין כמו הטמעת גויים או פסולי קהל בתוך הציבור היהודי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. "לכן, הם מקפידים שלא יבואו פסולי קהל בברית הנישואין ובכך ילדיהם גם יהיו פסולי קהל "
    לא ממש הבנתי את דבריך הם מקפידים על כך אכ מי שיש לו בעיות באזור הנ"ל נקרא פסול קהל…היו צריכים להשגיח גם עליו