שמעון הצדיק

שאלה:

בס"ד

שלום הרב,

בירושלמי יומא פרק ה דף מב מופיע סיפור על שמעון הצדיק ששירת את
ישראל בתור כהן גדול.
האם הסיפור לא סותר את עיקרי האמונה?

על מנת למנוע בלבולים באמונה אבקש לא לעלות את השאלה.

תודה
ומועדים לשמחה

תשובה:

לא הבנתי למה זה סותר עיקרי אמונה? שמעון הצדיק היה כידוע כהן גדול שמונים שנה בבית המקדש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. נראה לי שהשאלה היא שהיה נכנס והיה מלוה אותו זקן לבוש לבנים וכידוע שאפ' מלאכים לא היו נמצאים בשעה שהיה הכהן הגדול מקטיר לפני ולפנים משמע שראה את הקב"ה והרי זו הגשמה חס ושלום. ולענין התשובה נראה לענ"ד שאם כבר היה להקשות על כל הנביאים היאך ישעיה רואה את ה' נצב על כסא רם ונסא והיאך רואה יחזקאל מעל המרכבה דמות אדם וכו' וכו' כהנה וכהנה ותשובה אחת פשוטה בכל אלו מדובר על ראיה דרך חזיון כלומר לא ראיה גשמית כפי שאנו רואים אדם או חפף אלא ראיה רוחנית וכמו שרגילים אנשים לומר לאדם אתה רואה מה אני מדבר וכוונתם תבין מה אני מדבר שיש בחינת ראיה שאינה אלא הבנה בשכל או בכח המדמה שהוא הכשר לקבלת הנבואה וכיון שהנביאים נתנתבאו דרך משל וחידה שהיא אספקלריה שאינה מאירה ראו מה שראו דהיינו הבינו בכח הרוחני המשל כמות שיכלו להבין לישעיה היה זה כמלך יושב על כסא ליחזקאל כמלך על מרכבה לבני ישראל בקריעת ים סוף כאיש מלחמה ולשמעון הצדיק אע"פ שאינו נביא מ"מ רוח הקודש שרתה עליו והיה משיירי כנסת הגדולה ראה בגדולתו מה שראה דהיינו ראיה רוחנית וכן הוא בברכות במעשה דר' ישמעאל שנענע לו בראשו. ועי' במורה נבוכים מה שדבר בזה ומשם בארה. ויש עוד להרחיב ואין זה המקום.