לפרוץ לטלפון של אשתו לגלות עם היא בוגדת

שאלה:

שלום, זאת פעם שנייה שאני שואל, מקווה שתוכלו לענות לי, איש אחד שיש לו בעיות אם אשתו , חושד בה שבוגדת, הוא רוצה להפעיל בלש כדי שיפרוץ לטלפון ויראה אם אכן יש דברים בגו.
שאל אותי אם מותר , מה לומר לו?
הוא אומר שמאוד לחוץ ואין לו מנוחה עד שידע אם היה.

מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל אבל אני לא רואה שאלה ממך בנושא זה מלבד השאלה הזו.

לעצם השאלה, בשאלה היא אינה בהכרח הלכתית, אלא שכלית. האיש אומר שאין לו מנוחה, נראה לי שגם אח"כ לא תהיה לו מנוחה, הוא ימצא איזה שיחה ממספר שאינו מכיר וכד', אין לדבר סוף. האימון ההדדי בין בני הזוג חייב להיות מוחלט. ככל שהוא יקרין יותר אימון יותר כבוד והערכה כלפי רעייתו, כך היא תקרין כלפיו וכך האימון והכבוד ההדדי יחזרו לשכון בבית.

שיהיה בהצלחה