חלודה בטבילת כלים / מיעוט שאינו מקפיד

שאלה:

שלום רב,
אשמח לקבל תשובות לכמה שאלות
א. סכו"ם שנטרף וצריך להכשירו אבל עמד תקופה ארוכה במקום עם מים ונהיה חלודה שלא יורדת.האם מהוה חציצה בשעת ההכשרה?
ב.חותכן בצורה מסוימת שהוכשר והוטבל ורק אחרי מעשה גילינו שנשאר שאריות של דבק מהמחיר. אז הורדנו את השאריות _האם צריך הכשרה וטבילה נוספת?נועד רק לחיתוך לא אוכלים איתו כמו הסכו"ם

תשובה:

שלום וברכה

בהגעלת כלים חלודה בהחלט חוצצת ויש להסירה, בליבון יש להקל אבל זה לא מה שאתם הולכים לעשות…

אם זה היה ברמה כזו שמקפידים להסיר יש לחזור ולטבול, אבל אם זה מועט מאוד ולולי הענין של הטבילה לא הייתם טורחים להסיר את הדבק, זה בכלל מיעוט שאינו מקפיד שאין צריך לחזור ולטבול.

חג שמח.