סיר חד פעמי טבילת כלים

שאלה:

האם צריך להטביל סיר חד פעמי ? מאלומיניום? מניחה שרוב הסיכויים שלא אך מעדיפה לשאול ליתר ביטחון

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהשימוש בו הוא חד פעמי אין כל צורך לטבול, אבל אם מחליטים לנקות אותו ולייחד אותו לשימושים נוספים, רבים החמירו בזה לטבול כיון שהוא עתה כבר נחשב כלי רב פעמי, אף שהמיקל בזה יש לו על מה לסמוך בשעת הדחק. חשוב לציין שיש חברות כמו חברת מישרים שהיא ישראלית ואין צורך בטבילה, יש להם גם הכשר.

מקורות:

דעת האגרות משה אגב כנגד רבים מהפוסקים שכלל א”צ לטבול בקבוקים או תבניות בשימוש חוזר, ראה נימוקיו בח”א סי’ קכב ויו”ד ח”ב סי’ מ, אבל אין לסמוך אלא בשעת הדחק כיון שכמדומה שרוב ככל פוסקי זמנינו חלקו עליו בזה כפי שציינו פעמים רבות כאן באתר.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה כבוד הרב. אם כתוב על הסיר החד פעמי כשרות(מחפוד לצורך הדוגמא) אין צורך הטבילה אם משתמשים בו גם מספר פעמים?

  2. במחילה, גם כאן בתשובה הראשונה וגם בתשובות אחרות בעניין באתר, כבר צוין שישנן חברות שמייצרות בישראל, ולכן תבניותיהן פטורות מטבילה לשימוש רב פעמי (וגם בזה יש אולי חילוקי דינים בין יצרן ליצרן). מצד שני ידוע שלא כל תבנית שיש עליה חותמת כשרות, אכן מיוצרת בישראל או שהחברה בבעלות ישראל. ועל כן לא מובנת לי התשובה השניה הגורפת – שלא צריך לטבול תבנית עם חותמת כשרות לשימוש רב פעמי.