שאל רכב מחברו והוזק בזמן שהותו בחניה

שאלה:

שלום רב
השארתי את רכבי אצל קרוב משפחתי לשימושו הפרטי בזמן שהותי בחוץ לארץ.
בזמן הזה שהרכב היה אצל קרוב משפחתי
רכב אחר פגע ברכבי בזמן שהיה חונה בחניה.
האם הקרוב משפחה נושא בנזק או שמא פטור ומדוע?
תזכו למצוות תודה רבה מראש

תשובה:

שלום ושנה טובה,

אני מבין ממך שהקרוב שלך התחיל להשתמש ברכב, ולכן אם כבר השתמש נעשה הקרוב משפחה לשואל הרכב. ושואל חייב באונס – גם בנזקין שלא באו מאשמתו, וגם בנזקין שלא הייתה באפשרותו למנוע את הנזק. התורה חייבה את השואל בחיובי אונסים, היות וקיבל טובה ולא משלם עבור הטובה, תמורתו מתחייב על כל נזק שיגיע לחפץ השאול הגם שהוא באונס.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט סימן שמ סעיף א