השאלת רכב לגוי בשבת

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: שכן גר צדק שאל כך, איך יסדר האוטו בשבת כשיהיה אצלו קרוב משפחה ביולוגי בני נח וישתמש במכוניתו?

דהיינו קודם השבת בודאי מועיל למכור לו, או לתת לו במתנה ויקנה בחזרה מוצאי שבת ממנו. אלא מה הדין אם יתן לו במתנה על מנת להחזיר או בשאלה, האם מועיל גם כן או לא? ( מדובר שלא יניח המכונית בשטח ביתו אלא ברחוב אחרי מפני מראית עין של שכנים)

תודה, ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

מה שחשוב הוא שיתן לו את הרב כבר לפני שבת והוא יקח אותו לרחוב השני, שלא יעמוד ליד הבית, משום מראית העין. אין צורך בהקנאה כיון שלהלכה אין מצות שביתת כלים.

מקורות:

שו"ע סי' רמו סעי' א-ב.