רוטב רימונים שאינו כשר

שאלה:

שלום. רוטב רימונים לא כשר שבישלו איתו האם המאכל מותר?

תשובה:

לא כדאי לאכול, יכול להיות בעיה של ערלה תרומות ומעשרות וחרקים.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אם אתה לא בטוח שזה מעושר אין לאכול. אם הספק הוא רק ערלה, תפנה לבית המדרש אמונת אי"ש באתר שלהם ותתעניין לגבי אחוזי הערלה כרגע ברימונים ואם צריך לחשוש.

  2. אם יש פי שישים מסתבר שזה בטל. אף שיש להסתפק אם זה בכלל "מידי דעביד לטעמא" כמו תבלין שאינו בטל אפילו באלף. אינני יודע להכריע.