רבב על בגדו / הגייה נכונה בברכות / כפית טריפה בקפה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב

1. באיזה מצב מותר לצאת לרחוב כאשר יש כתם על החולצה או מכנס השחורים או בצבע אחר?
2. ואם קורה מצב שאני מתלכלך בכתם לבן על מכנס או חולצה שחורים או בצבע אחר, ביום חג או שבת, באיזה מצב מותר לצאת כך?
3. ומה לגבי הליכה בבית בבגדים מלוכלכים, כגון בטלית קטן מלוכלכת, האם הדין זהה?
4. אם אני לא הוגה את הניקוד בברכות בצורה תקינה, האם זה ברכות לבטלה?
5. האם מותר לי להשתמש בנס קפה שההורים שלי מכניסים אליו את הכפיות שלהם?
6. אם יש לי כפיות ואני לא יודע ממה עשויות, יש אפשרות להגעילם בסיר?

תודה רבה כבוד הרב, כתיבה וחתימה טובה!

תשובה:

שלום וברכה

כל בגד שבעיניך זה בסדר ללכת כך ברחוב, אתה יכול ללכת איתו.

גם מיש אינו מדייק בברכה, אם אמר את תחילת הברכה וסופה ואת הנושא המרכזי שלי, והזכיר שם ומלכות יצא ידי חובה, גם אם יש מילים שממש דילג.

אני מניח שהם לא מכניסים כפיות רותחות שהיו באיסור באותו היום, מסתבר שמכניסים כפית קרה, כך שאין חשש.

אינני מבין מה הכוונה שאתה לא יודע ממה עשויות? אם הן ממתכת אפשר להגעיל.

בהצלחה רבה וערב טוב.