אורך חוטי הציצית

שאלה:

שלום רב.
קרה לי מקרה שאחד החוטים של הטלית כשהוא רפוי הוא פחות מהאורך שכתוב בהלכה וכשאני מותח את החוט אז הוא באורך המתאים על פי ההלכה. האם יצאתי יד חובת ברכה על הטלית כשהחוט יותר קצר ממה שכתוב בהלכה ?
באיזה אופן מודדים את החוטים של הציצית שהם מתוחים או רפויים ?
מה הדין לגבי עטיפת הטלית בתפילה בלי ברכה ?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מה הכוונה רפוי ומתוח, אם הכוונה שמחמת השזירה הוא קצר, זה לא מספיק, אבל אם הוא קצת מסלסל מהכביסה וכדומה, זה לא בעיה. ברור שהוא לא צריך להיות מתוח, והעיקר שאם יהיה ישר הוא יהיה בגודל הראוי. כמו כן, אם פעם היה כבר בגודל הראוי אלא שנקרע, זה לא פוסל [בחוט אחד ודאי, ובשנים זה תלוי בכמה פרטים].

לא הבנתי מה הכוונה עטיפת טלית בלי ברכה, למה בלי ברכה?