עשיית קשרי הציצית למנהג ג'רבא

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב

בפרשת השבוע מפורש על אדם שעשה עלילת דברים על נערה מאורשה שלא מצא בתולים וכו…האם מגלים ערותה לפני הזקנים??

ושאלה בעניין ציצית:
יש פוסקים שכתבו לעשות קשר בסוף החוטים שלא יתפרדו ויש חולקים משום מוסיף קשר…מה טעם אלו שמוסיפים קשר ?שמתירים זאת.

וכן מה הדין לדעת ברית כהונה שהולך כדרך כהח" רק שבמקום רווח בין 3 חוטים מוסיף עוד חוט.איך בזה אין מוסיף קשר?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חלילה לא מגלים ערותה, אלא בזמנם היה מנהג לפרוס את הבגד בו נמצא דם הבתולים ולהראות על ידי כך שהיתה בתולה. בגד זה ניתן להראות בפני הזקנים.

הטעם שאין חושים להוספת קשר, כיון שזה לא קשר המאחד בין חוטים שונים, אלא החוט קשור על עצמו.

הברית כהונה לא כתב להוסיף קשר, אלא את חוט הכריכה היה משחיל בין החוטים כדי שלא יזועו אנא ואנא, ראה בדבריו היטב.