האם אפשר להשתמש בעץ לימון של דודים שלי?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
יש לדודים עץ לימונים כבר שנים רבות, הייתי אומר לפחות 17 שנים. האם אפשר להשתמש בו, או קודם צריך לברר דברים, כגון האם העבירו את העץ מתישהו בשלוש שנים האחרונות, ואיך עשו את זה, שזה דבר שאם אני לא טועה יש משהו לגביו בהלכה. (אני לא באמת אשאל אותם כרגע את הדברים הללו, אולי אי פעם בעתיד).
אך רוצה לראות האם אפשר להשתמש בלימונים שאמא מביאה מהם כבר שנים חינם.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אני מאמין שאם אתה מכיר את העץ הזה כבר שבע עשרה שנה, אף אחד לא העביר אותו ממקום למקום… כך שאתה יכול לאכול ממנו ואין חשש ערלה, רק תזכור כמובן להפריש ממנו תרומות ומעשרות כדין!

בהצלחה