נסיון אישה במעלית וריח בושם נודף ממנה?

שאלה:

שלום לרב .עובד אני בנקיון בבניין מגורים ובא לי נסיון של אישה לא צנועה שגרה באחת הקומות האם מותר להיכנס למעלית כשאישה בתוכה שמא יגיע למצב של הירהור בגלל הבושם שעליה?

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך חשש כזה, אל תעלה איתה ביחד, תמתין שהמעלית תהיה ריקה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ראה בגמ' בשבת (סב:), ונפסק בשו"ע (אבן העזר כ"א א', וראה גם באו"ח רי"ז ד') שאסור להריח בשמים שעל אשה זרה. ובפירוש המשניות לרמב"ם (סנהדרין פ"ז) כתב שיש בזה איסור "לא תנאף" מהתורה, אך אין על כך חיוב מלקות מהתורה. וכן בחרדים (פרק ט"ו) הוסיף שיש בזה איסור גם מצד "לא תקרבו", שכל דבר המקרב לערוה אסור מהתורה. מאידך במהרק"ש (או"ח רי"ז) כתב שהאיסור רק מדרבנן, וראייתו מדברי חז"ל "קול מראה וריח אין בהם משום מעילה" (ראה תוס' יומא לט.).
    ברור שהכוונה להריח בכוונה ומי שנתקל בכך על כרחו מחמת הליכתו ברחוב אין בו עוון כלל.

  2. כבוד הרב
    אני שואל על האשה מצד האשה
    נניח שאין גברים שיטען הטוען שהבעיה רק שהגבר מריח אבל לולא כן אין בעיה שהאשה מבושמת ועל כך שאלתי, האמנם?