קללות מפחידות

שאלה:

אני תמיד מקלל את אחי הקטן שימות שה יקח אותו ודבריחם כאלה משום שיש לו פה מלוכלך והוא מקלל אותי קללות כמו ימח שמך לעולם ה יקח אותך תקבל תמכה שך ודברים מלחיצים ובזמן האחרון הפסקתי לקלל אותו ואני אומר לו המקלל מתקלל האם יש ממה לחשוש בזה שאנחנו מקללים אחד תשני על שטויות ולפעמים גם על אמת כי בסופו של דבר אני אומר חס וחלילה בשקט בלב

תשובה:

קראתי בצער את השאלה שלך,

יהודי חייב לשמור על הפה, קללות זה דבר נורא ואיום, קללת חינם חוזרת על המקלל חלילה.תקיים בעצמך "השומעים חרפתם ואינם משיבים עליהם הכתוב אומר ואוהביו כצאת השמש בגבורתו".

עבוד על עצמך לשתוק ולא להחזיר ותתברך משמים.