גוי ביקש לשמוע גדולת חכמי ישראל אם מותר ללמד לו כמה דקות

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: גר צדק סיפר שקרוב משפחה ביולוגי שיבח לו על מעשיו ושאל אותו דוגמא מה הוא לומד בישיבה ושתראה לו גדולת תורה, ורצה לדעת אם אפשר לו להסביר קטע מהגמרא קטן כדי שיראה שלא דבר פשוט ומעלת חכמי התלמוד? אני יודע שיש הרבה דעות לגבי ללמוד תורה לגוי ואיסורו.

שמעתי מרבנים שונים שאם לדוגמא הגוי סקרני גבי יהדות כמו קורא אצל רבנים העוסקים בקירוב באוניברסיטות כאן בחו"ל וכאשר מזמינים יהודים שמתקרבים לפעמים או יש גוי חבר של יהודי שמעוניין לבוא ולהכיר או גוי סתם שרוצה לדעת יותר על יהדות ואפילו להתגייר ולמעשה סיפרו שנותן השיעור ליהודים ומה שהגוי יושב ביניהם כשהוא מדבר לא בעיה כיון שליהודים נותן השיעור ובני נח שם ולא לו נותן השיעור וכך פחות בעיה כיון שבא מעצמו והיה דומה אם הוא היה עובר ושמע דברי תורה בעצמו.

שמעתי מגדול אחד שבמקרה כזה רק היה מספר סיפורי צדיקים מחשש גוי בין היהודים וזה לא ממש דברי תורה שאסור.

אשמח לשמוע חות דעת להשיב לו.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה ניתן ללמד אותו דבר ששייך גם לגויים, כמו משהו באמונה או בהל' עבודה זרה או דיני ממונות.

בהצלחה