שאיבת חלב לאיבוד בשבת

שאלה:

האם מותר לשאוב בשבת חלב במשאבה חשמלית שמכוונת מראש עם שעון שבת (וכן תקלקל את החלב ע"י שתשים סבון וכו' בבקבוק) עבור תינוק חדש שמסתגל קשה להנקה וכרגע מעדיף לקבל בקבוקים, התינוק שותה גם מטרנה, הבעיה היא שאם האמא לא תשאב כל השבת עלולה לאבד את החלב, מה גם שאם יעברו הרבה שעות עד צאת השבת עלולה האם לפתח דלקת וכו', ואם מותר האם יש הגבלה לאיזו תדירות לשאוב.

ישר כח מראש ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן יש סבון בבקבוק כך שמיד כשהוא יוצא הוא הולך לאיבוד, מותר לעשות זאת במקום צער ולצורך האמור, ואדרבה, עדיףך לעשות זאת במשאבה חשמלית המופעלת בשעון שבת ולא במשאבה ידנית שבה כל לחיצה יש בה פעולה של "מפרק". כמובן כשאין מכונה המופעלת מערב שבת אסור להפעיל מכונה חשמלית ויעשו זאת במשאבה ידנית, או בשאיבה ידנית ישר לכיור.

בהצלחה.