כף בשרית בסיר חלבי

שאלה:

שלום, בישלתי עוף במחבת בשריתי ליד תבשיל פרווה בסיר חלבי על הגז. בטעות אחרי שערבבתי את העוף עם הכף הכנסתי אותה לסיר החלבי (עם התבשיל הפרווה). לא יודעת אם זה חשוב אבל הסיר החלבי לא היה "בן יומו". ובנוסף- תכולת הסיר הייתה פי 60 מגודל הכף (בוודאות). מה דין הסיר והכף? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כיון שהיה פי שישים בפרווה מול הכף וגם הסיר לא היה בן יומו הכל כשר, האוכל מותר באכילה ואין צורך להכשיר את הכלים. ראי כאן פירוט הדינים בזה.