פרווה בכלי בשרי לאוכלו עם גבינה

שאלה:

האם אני יכול לבשל אטריות בסיר של בשר ולאחר מכן להכניס גבינה בצלחת האטריות

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בכלי בן יומו, כלומר שב24 שעות האחרונות בישלו בו בשרי, אסור לעשות זאת, ולמנהג בני אשכנז אף בדיעבד שעשו זאת לא ניתן לאכול עם גבינה, למנהג בני ספרד בדיעבד זה מותר. כאשר הכל אינו בן יומו, כלומר לא בישלו בו בשרי ביממה האחרונה, למנהג בני ספרד ניתן לעשות זאת לכתחילה, ולמנהג בני אשכנז אין לעשות לכתחילה אבל אם כבר בישלו מותר לאכול עם גבינה.

חג שמח.