האם מותר לאשה להסתפר בעומר /לעשות איפור קבוע בעיניים

שאלה:

שלום ,אני מקפידה בזמן העומר לא להתספר,האם זה נכון לעשות זאת ועוד שאלה האם מותר לעשות איפור קבוע בעיניים או לחכות אחרי העומר,תודה.

תשובה:

שלום רב,

גם נשים לא מסתפרות בספירת העומר, ראי כאן. ומכל מקום לאחר ל"ג בעומר מותר, שבוע מהיום…

לגבי איפור אין כל חשש, מותר לעשות זאת בספירת העומר.

על הנדון אם יש באיפור קבוע איסור של כתובת קעקע ראי כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    נראה שלא מוסכם, שהרי לפוס' כשו"ע קי"ל שאפי' אבילה מותרת בנטילת שיער, וכדעת הרי"ף והרמב"ם פ"ו אבל וש"ע יו"ד סי' שצ, והוא ממ"ס.
    (והרמב"ן פליג וכן רמ"א שם, ואולי כאן מנהג קיל לכו"ע)