המתנה בין בשר וחלב

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,
אם ניקח 2 חתיכות בשר כשר של בקר במשקל 100 גרם וניתן אותו ליהודי ספרדי וליהודי אשכנזי לאכול. טבע העולם שהבשר הזה יתעכל אצל שני היהודים באותו הזמן. אז איך יוצא מצב שספרדי צריך לחכות 6 שעות וישנם אשכנזים יכולים לחכות 3 שעות לפני שהם אוכלים דבר חלבי. ואם כבודו יאמר שיש להם על מי לסמוך האם הרב יכול לפרט איך אותו צדיק שאמר את דעתו של 3 שעות הגיע למסקנה שלו.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין איסור אכילת בשר וחלב הוא רק כשהם נאכלים יחד.ההרחקות שנאמרו הם מדרבנן, ולכן לגביהם יש מנהגים חלוקים, כאשר המנהג הרווח גם אצל בני אשכנז אגב הוא 6 שעות, וכפי שכתב הש"ך בסי' פט שכל מי שיש לו ריח תורה יקפיד על מנהג זה, ויש נהגו להחמיר שלוש שעות או שעה אחת. וראה עוד כאן על פרטי דין זה.