כלי בשרי שנתערב בין כלים חלביים

שאלה:

שלום רב!
יש לנו ספק אם השתמשנו במחבת בשרי לצורך ארוחה חלבי (היו לנו שתי מחבתות דומות לבשרי וחלבי). יש ספק שאולי טיגנו בצל חלבי (שנחתך בסכין שאינו בן יומו) על המחבת.
האם צריך להכשיר מחבת?
(שני ספקות 1- האם השתמשנו בכלל במחבת. 2- אם כן השתמשנו אם היה שם בצל חלבי).

תשובה:

שלום רב

בריבוי ספקות אלו, בצירוף שלדעת הרבה פוסקים לדעת השו"ע לא צריך להחמיר בדבר חריף באינו בן יומו, אף שהמנהג בזה כדעת הרמ"א, אין צורך לחשוש.

בהצלחה.

להבא יש לסמן היטב את המחבתות באופן בלתי מחיק.