כף בשרית שנגעה בתוך מחבת חלבית

שאלה:

לכבוד מרנן ורבנן שלום רב,

עשיתי אוכל פרווה מוקפץ (נתחי סויה עם מעט פתיתים) במחבת חלבית, ולקרת סוף ההקפצה, בעודי מערבב את האוכל במחבת על הגז, אימי באה למזוג לעצמה מעט מהאוכל המוקפץ לצלחת שלה – אך היא השתמשה בטעות ובחוסר תשומת לב בכף בשרית!
כמה נקודות חשובות:
– לא בישלנו מאכל חלבי במחבת כבר יותר מיומיים.
– לא השתמשנו בכף הבשרית הנ"ל למאכל בשרי כבר יותר משנה (מכיוון שאנו צמחוניים).
– הכף נגעה באוכל שבמחבת לא יותר משניה וחצי (בזכות תשומת ליבי לנעשה) ואני אף מסופק אם הכף בכלל נגעה בגוף (תחתית) המחבת בכלל.

יורו לנו רבותינו:
מה הדין של המחבת החלבית?
מה הדין של הכף הבשרית?
מה הדין של האוכל במקרה שכזה?

תודה רבה וברוכים תהיו
בברכה דויד לוי

תשובה:

שלום רב

כיון שלא נעשה שימוש בתוך 24 שעות באף אחד מהכלים לחלבי או בשרי, הכל מותר.

שבת שלום.