כמה שאלות בהל' שבת

בס"ד
שלום וברכה חודש מבורך
1. האם מותר לאכול סלט ביצים עם מיונז ללא חשש בשבת קודש משום מריחה ובורר , הכוונה לברירת ביצה מתוך המיונז ?
2. בשבת קודש אסור למרוח שמן או שומן על שום דבר וודאי שלא על הגוף. האם יש בעיה כשאנו אוכלים בשר או עוד מאכלים שומניים ומשמנים את השפתיים ? והאם מותר לגעת בידיים במאכלים שומניים ללא חשש בשבת ?
3. כאשר יש בצלחת שלי 2 סוגי בשר , תוספת וביצים , וכשאני אוכלת אני כל פעם בוחרת במאכל אחר מתוך כל משבצלחת , האם יש בעיה בכך ? אם אני שבעתי ולא רוצה לאכול את כל מה שבצלחת , ואני משאירה חלק ממאכל כלשהו , האם זה בורר אוכל מתוך אוכל ? שמעתי שאיסור בורר חל לא רק כשבוררים פסולת מתוך אוכל אךא גם אוכל מתוך אוכל.
4. אני נוהגת לשים את הצלחת עם האוכל לפני הקידוש בליל שבת קודש , האם זה מותר ?
5. האם מותר לפתוח מפית שולחן שמקופלת מלכתחילה ל 4 ובסיום הסעודה להחזיר למצב הקודם ? פשוט יותר נוח לי לנגב במפית כשהיא מקופלת ל 4.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

  1. מותר לאכול ללא חשש. לא הבנתי מה הכוונה ברירת הביצים מהמיונז? אם את רוצה להוציא את המיונז מהביצים [אין לי מושג איך ניתן לעשות זאת..] זה יכול להיות בורר, אבל אם את אוכלת נורמלי אין בעיה.
  2. אין כל חשש.
  3. אין כל בעיה, הכלל שאמרת נכון, וכאן בכלל אין פעולה של ברירה.
  4. מותר בהחלט.
  5. מותר.