סמארטפון לבעלי עסקים

בס"ד

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה בנוגע לסמארטפון (פלאפון חכם).

אני זמרת בעלת תשובה ברוך השם, ויש לי סמארטפון שמסייע לי בהמון דרכים, בזיכוי הרבים, בהגעה למקומות שבהם אני מופיעה, קשר עם לקוחות (נשים), הולכת לשיעורי תורה וכו', ובנוסף הוא עוזר לי לשמור על קשר עם המשפחה שלי, שהיום מדברים ומתעדכנים בתוכנת הודעות (וואטס אפ) מאשר בשיחות טלפון לצערי. (לא בשביל לדבר חלילה לשון הרע, אלא כדי להציג את המצב ולהגיע לפתרון טוב בעזרת השם).
אני משתמשת במצלמה שלו אך ורק לדברים כשרים ובצניעות, כמו, לצלם תמונה עדכנית למטרת שידוך, או לצלם מקומות יפים שהייתי בהם, וכמובן בלי לשלוח לאף אדם חלילה, מצלמת את ההופעות שלי ולא מעלה אותם לשום מקום (גם לא לאתר הרשמי שיש לי), אלא אך ורק שולחת ללקוחות פוטנציאליות (נשים בלבד) שמעוניינות לראות את מהלך ההופעה שלי ולקבל המלצות מנשים אשר הופעתי אצלן.

יש לי פלאפון שאינו חסום לכל מיני תכנים שאינני נכנסת אליהם, ניסיתי לפנות לחברת "נתיב" כדי שיסננו לי מה שלא צריך ויתנו לי אישור שהמכשיר כשר, ונעניתי בכך שאינם יכולים לעשות זאת, אלא אך ורק לקנות את המכשירים המובנים שלהם (עם ההדפס של ה"כשר").

וכיוון שהמחירים של המכשירים שלהם מאוד יקרים בעבורי, המשכתי להשתמש בסמארטפון ששירת אותי עד עכשיו ברוך השם.

האם מותר לי להשתמש באותו סמארטפון שיש לי כרגע (למטרות כשרות בלבד), בעוד איננו חסום ובעל מדבקה של "כשר"?
או שזאת עבירה חמורה חלילה שפסקו עלי הגדולי הדור?

ומה לגבי העבודה הפנימית של האדם מול בורא עולם בכל מקום שהוא הולך, גם בלי סמארטפון, יש עבודה פנימית ולימוד שמביא לקניית כל המידות ולעבודת השם נאמנה, למה מסתכלים תמיד על הבחוץ בלי לשפוט אנשים?

ומה עם ההשתדלות שהאדם עושה בכל דרך כדי להגיע לפרנסה שמובילה אותו לזיכוי הרבים?

הרי צריך לקדש את החומר, כל העולם נברא בשבילי, כדי שאעשה בו עבודת השם נאמנה.

והאתר "דין" זאת אחת ההוכחות לכך.

אשמח לדעת, איפה עומדים בעלי העסקים מהבחינה הזאת מול פסיקות גדולי הדור בישראל אשר אנו הולכים לפיהם תמיד.

אשמח שתתייחסו למצב הספציפי שלי בנפרד, תודה מראש.
ובשורות טובות בעזרת השם.

תשובה:

שלום רב

האינטרנט מסוכן מאוד לנפש ולא כדאי לבוא לידי נסיון כדי שלא לבוא לידי בזיון, הנושא שלנו אינו איזה עונש ואיזה דין אני מקבל, אלא באמת להשתדל לעשות את הטוב והישר בעיני ה', והקדוש ברוך הוא שונא תועבה. קני מכשיר כשר מוגן, יש שם את כל מה שאת צריכה,  ואני בטוח שהקב"ה ישיב לך כל הוצאה שהיא למען שמו באהבה.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יש אפליקציה בשם netspark אשר לוקחת פלאפון לא כשר וחוסמת אותו
    והמחיר יוצא הרבה יותר זול מחסום מובנה
    האם עדיין יהיה אסור להשתמש בפלאפון כזה ?
    תודה

  2. האפליקציה netspark ניתנת להגדרה של רמה 'גבוהה', והיא עובדת די טוב, והדרך להתגבר על ההסרה שלה הן כאלה:

    1) לבחור בזמן התקנה 'הגנת הסרה' (שיהיה מסומן וי).
    2) לבקש מחבר או מצוות תמיכה חיצוני שינהל את הממשק להסרת האפליקציה, כך שלא יוכל המשתמש עצמו להכנס ולהסיר.