להתייאש מהתפילה?

רוצה לישאול גם אפילו אים ברוך ה' זכיתי לילמוד 8שעות תישע שעות עדיין היצר הרע מחליש תמיד ואני פונה הרבה לה' לעשות היתבודדות כי לולי ה' אי אפשאר ובאמת אחרי שיחה אים ה' תיוצא יותר חדש ומבסוט אבל יום למחרת עוד פעם באה אליך איזה חלישות וכאילו החלישויות לו מפסיקות לבוא אז להמשיך ליפנות לה' אפילו שבפועל עדיין קשה ואתה לו רואה עזרה

תשובה:

שלום ידידי,

לכולנו יש חולשות וקשיים, אין לנו למי לפנות ועל מי להשען אלא על אבינו שבשמים, משה רבינו התפלל 515 תפילות להכנס לארץ, מכאן למדו חז"ל שאף פעם אין להרפות מהתפילה, אי אפשר לדעת כמה נדרש מאיתנו להתפלל כדי להענות, והעיקר באמונה ובטחון ושמחה תמיד מתקדמים בעז"ה.

בהצלחה ויום נעים.