מאכל שנקנה במאפייה פתוחה בשבת

נשאלתי ע"י חבר,
אשתו קנתה בטעות ממאפייה של סופר שפתוח בשבת.
המאפייה היא רשת ארצית ולה יש כשרות, אך המקום הספיציפי שבו קנתה פתוח בשבת.
האם מה שקנתה מותר באכילה או שצריך לזרוק?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אם המאכל עצמו כשר, מה שהמקום פתוח בשבת אינו אוסר את המאכל.אבל קשה לי להאמין שיש הכשר על מקום שפתוח בשבת, כך שיש לבדוק שסניף זה באופן ספציפי יש לו תעודת כשרות מוסמכת ומעודכנת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. כאן זה נושא אחר, חלב שאינו מהדרין בו עצמו נעשה חילול שבת. אינני קובע שהוא אסור בשתייה, המיקל יש לו על מה לסמוך, אבל בנושא של השאלה הנדון הרבה יותר קל.

  2. והרי איך אפשר לעבור על "בל תשחית דאורייתא" של החלב כדי שלא לעבור על איסור דרבנן (וגם האיסור דרבנן בזה לא בטוח שהרי יש הרבה פוסקים שכתבו שמעיקר הדין החלב מותר)