האם האישה חייבת לנהוג לפי הרב שאנו מתייעצים איתו

שלום לכבוד הרב יש לנו רב שאנחנו מתייעצים איתו שנים .אישתי מבקשת לישאול אותו כל מיני שאלות אבל היא עושה לפעמים בדיוק ההיפך בזמן האחרון היא שואלת רק אחר וגם כאן היא לא מקבלת את דבריו מה עלי לעשות וכיצד לנהוג תודה וברכה.

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא האם זה ענין שנוגע אליך, או שזה נוגע רק אליה. אתן לך דוגמא, האישה רוצה לדעת משהו בהלכות בשר וחלב הנוגעים אליה כעת, או בהלכות שבת וכד', אלו לא דברים שבהכרח נוגעים אליך. כמובן שזה לא תקין, וצריך לחשוב איך לגרום שהכל יהיה בהרמוניה, אבל ראשית אתה צריך לדעת שנושאים אלו כשהיא שואלת לגבי עצמה אין זה נוגע אליך. אבל אם זה דברים שנוגעים ישירות גם אליך ודאי שיש לך זכות לדרוש שהדברים ייעשו כך או אחרת. ואתה זכאי להיות שותף להחלטות כיצד לעשות את אותם מעשים.

שוב, בכל מקרה העדיפות היא לחיים בהרמוניה ובכל דבר שיש חילוקי דעות לנסות להגיע למצב מוסכם.

בהצלחה