כיבוד הורים מול כשרות כלי מטבח

שבוע טוב ,אני חוזרת בתשובה קרוב לעשרים שנה , אני גרושה יותר עשרים שנה ויש לי ילדה אחת .אמא שלי התחזקה במצוות לפני שבע שנים היא הפסיקה להדליק אש בשבת או חשמל הולכת לבית הכנסת ומאוד אוהבת את לימוד התורה , היא הפסיקה להכניס אוכל לא כשר לבית ומבשלת בסירים נפרדים חלב ובשר, הבעיה היחידה שהיא לא גרה לבד בבית גרים איתה גם אחים שלי שכולם חילוניים ולא ממש מקפידים על הסכו"ם.למרות שכל השנים ניסיתי להביא סכומים חדשים אחרי זמן קצר הכל התערבב הם משתדלים אבל מדי פעם אני רואה איך משתמשים במזלג חלבי לאוכל בשרי, שנים של ויכוחים ומלחמות עם אמא שלי לא הצליחו להביא להפרדה מלאה בסכו"ם…גם היא מתבלבלת הרבה פעמים בסכו"ם אבל לה זה לא נראה כל כך חמור..כל פעם שאני שם אני חייבת לאכול אחרת היא נעלבת ..ניסיתי להביא כלים חד פעמים אז היא נעלבת שאני חושבת שלא כשר אצלה..בכל פעם זה ריב ואני מוצאת את עצמי באופן קבוע בריב איתה על הסכו"ם…מרוב יאוש שאני לא מצליחה לעשות כיבוד אב ואם אמרתי לעצמי שאני יותר לא מעירה לה על כלום ואני יאכל אצלה כל מה שהיא תתן לי רק כדי לעשות מצוות כיבוד אב ואם…האן מבחינה הלכתית אני יכולה לנהוד כך? ואם לא מה אני יעשה?

בברכה

תשובה:

שלום רב

אם הבעיה רק הסכו"ם יש לצדד להקל בדיעבד, משום שסתם כלים אינם בני יומם ויש לתלות שלא הכניסה לסיר הבשר כלי חלבי בן יומו. רק אם יודעים שהוא כלי שהיה בשימוש חלבי בן יומו הדבר אסור. אבל צריך לבדוק אם אכן האמא יודעת מה צריך לעשות, יש הרבה פרטים בכשרות המטבח. לעצם הסיטואציה שלך באופן כללי בלי קשר למקרה הספציפי הזה, אני תמיד מאמין בהדברות, אם מסבירים היטב לאמא ולאחים את המכשול ומבקשים להקפיד, לא בשעת מעשה, אלא פעמים לשבת בנינוחות ולדבר על הענין, אין כאן כל סיבה לעלבון, הלכה זו הלכה וזהו.

בהצלחה רבה!