חנות פרצה חלון ענק לכיוון דירת שכן

מול ביתי בצד השני של הכביש נפתחה חנות כלבו ענקית. הכניסה מרחוב אחר. שברו הבעלים את הקיר החיצוני שמול ביתי באורך 15 מטר ובגובה 15 מטר ועשו שם חלונות ענק שכל מאות הנשים שנכנסות שם מידי יום מציצות ישר לתוך ביתי.
הבעלים הבטיחו לא פעם שיהיו ארונות וכו'.
למעשה יש פסק מהעדה החרדית בירושלים מלפני עשרים שנים על אולם שהיה שם לסגור כל החלונות. האם אני חייב ללכת לבית הדין או אפשר לפנות לעירייה או לערכאות כדי לסלק ההיזק.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אני מניח שבעלי האולם לפני 20 שנה לא היו בעלי המקום אלא שוכרים. ואם כן פסק דין של העדה החרדית לא מחייבת את בעלי המקום ולא את בעלי החנות. ובכל מקרה מאחר ופסק דין זה לא מופנה ישירות לבעלי החנות, עליך להזמין אותם לדין תורה ואסור לך לתבוע בבית משפט. גם פנייה לעירייה רחוקה מלהיות "גלאט כשר".

לדעתי סיכוייך בדין תורה גבוהים מאשר בכל מקום אחר. וזאת משום שהיזק ראייה היא טענה רק בהלכה. ובפרט שיש לך כבר פסק דין מבד"צ העדה החרדית. בעירייה, לכל היותר יחייבו אותם להוציא היתר לשינוי.