זמר חילוני ששר שיר כשר

שלום הרב! לאחרונה התעוררה סוגיה מורכבת בעניין זמרים שלא שומרים תו"צ ששרים שירים עם מילים ותוכן שמוגדר לאורח חיים דתי. וכאן הדילמה מצד אחד זה שיר יפה ומחזק מצד שני האם חייב להכנס לעניין הזמר ששר אותו? אשמח לדעת את דעת תורה מהרב

תשובה:

שלום רב

אם השיר עצמו כשר וטוב מבחינת התוכן שלו וצורת ההגשה מותר לשמוע. זמר מבחינתי הוא כמו כל נותן שירות אחר, ביהדות אין הערצה לגדולי זמר והם לא נחשבים מעבר לכל חייט או שרברב או כל בעל אומנות אחרת, ולכן אם הוא מספק מוצר טוב זה בסדר ואם לא, לא.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא משנה לי מה הוא עושה עם השיר, אלא מה התחושה שאתה מקבל כשאתה שומע אותו, רוממות ושמחה, או הוללות והשתוללת ופריקת יצרים…